Pasii si termenele estimate pentru indeplinirea procedurilor legale de reluare a furnizarii cu gaze

  1. Contactarea unei societati autorizate ANRE in vederea efectuarii evaluarii si reparatiei defectiunii produse. Aceasta etapa poate dura pana la 1-2 zile, in functie de rapiditatea societatii contractate si in functie de complexitatea reparatiei.
  2. Societatea aleasa de beneficiar va efectua reparatia. Acest pas depinde de complexitatea defectiunii si poate dura intre 1 ora si cateva zile.
  3. Ulterior este necesara efectuarea reviziei tehnice a instalatiei de gaze, conform legislatiei in vigoare. Pasul acesta poate dura cateva ore, in functie de starea instalatiei de gaze si de accesul oferit in imobil, la instalatia de gaze.
  4. Daca rezultatul reviziei este de tip ADMIS (adica sunt indeplinite toate conditiile legale de functionare in siguranta a instalatiei de gaze, inclusiv existenta detectoarelor de gaz metan), se intocmesc documentele tehnice de revizie. Aceasta etapa poate dura cateva ore.
  5. Documentele de revizie se depun la operatorul de distributie zonal (OSD) si sunt inregistrate de acesta, urmand ca beneficiarul sa ia legatura cu OSD in vederea programarii la reluare a furnizarii cu gaz metan. Reluarea furnizarii cu gaz metan de poate face NUMAI DE CATRE PERSONALUL OSD, in prezenta unui reprezentant al societatii prestatoare. ESTE INTERZISA reluarea furnizarii cu gaz metan de catre alte persoane in afara de reprezentantii OSD. De regula, programul OSD pentru reluarea furnizarii cu gaze este luni-vineri 08.00 – 16.00, in zilele lucratoare. Astfel, daca documentatia nu se depune la OSD in timp util, reluarea furnizarii cu gaze poate dura pana la 2-3 zile, timp in care utilizatorii instalatiei nu pot folosi gazul metan.
  6. Reprezentantul OSD se deplaseaza in teren si efectuarea reluarea furnizarii cu gaze.

Sursa – https://www.energoinstalgaze.ro/asociatii-de-proprietari/verificari-si-revizii-gaze